A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області

4 квітня - Міжнародний день просвіти з мінної безпеки

Дата: 04.04.2024 12:51
Кількість переглядів: 23

У грудні 2005 року Генеральна асамблея ООН оголосила 4 квітня Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаній із розмінуванням. Цей день відзначають щорічно.

Третина України замінована або забруднена рештками зброї й техніки внаслідок війни. Через розв'язану російською федерацією війну у країні заміновано значні частини територій. На деокупованих територіях виявлено протитанкові та протипіхотні міни, міни-пастки, міни-розтяжки, касетні боєприпаси, велику кількість снарядів, що не розірвалися, тощо. Тисячі боєприпасів залишаються нездетонованими після ворожих обстрілів. А ще замінованими можуть бути будь-які побутові речі, дитячі іграшки, будинки, поля, дитсадки та покинута техніка.

Окрім того, що міни безпосередньо несуть смертельну загрозу та небезпеку травмувань, вони на довгі роки можуть зробити недоступними родючі українські поля для сільськогосподарських робіт. А відтак, міни загрожують Україні спустошенням, але не безнадією. 

Тож мінна небезпека нині загрожує кожному – як дорослим, так і дітям. Батьки мають розповідати про міни дітям, аби їх уберегти. Ваші діти мають знати, як виглядають міни-пастки, міни-розтяжки та інші їх види. І знати, як діяти, коли знайшов міну. У цих відео – правила поведінки з вибуховими предметами для дітей.

Разом ми подолаємо і цю небезпеку. І перший крок до боротьби з цією загрозою - це знання. Адже хто обізнаний - той захищений!

Пам’ятаємо правило трьох НЕ:

· не наближатися;

· не пересувати та не брати до рук, не чіпати предмет у будь-який інший спосіб (не розряджати, не кидати по ньому, не чинити жодної іншої механічної дії стосовно нього, не розводити поруч багаття);

· не користуватися поблизу знахідки мобільним телефоном.

За сприяння Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в межах інформаційної кампанії «Обережно: МІНИ» було створено та поширено серію мультиплікаційних роликів для дітей на тему мінної безпеки.

 

Сєвєродонецька міська ВА


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано