A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області

Здобутки і досягнення освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади

Дата: 15.02.2024 18:16
Кількість переглядів: 284

За даними рейтингу, який сформував Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua», Луганська область посіла ІІ місце за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року. І це завдяки найбільшій Сєвєродонецькій міській ТГ.

Незважаючи на надскладний період для держави в цілому та для освіти зокрема, випускники закладів загальної середньої освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади виявили неабияку силу волі та духу, високі знання і отримали максимальні бали в Національному мультипредметному тесті. Отже, омріяні 200 балів отримали 9 учнів ЗЗСО Сєвєродонецької МТГ, при чому один учень отримав 200 балів з трьох навчальних предметів і ще один учень – з двох предметів.

Отримали свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти з відзнакою (для осіб нагороджених срібною медаллю) 11 учнів та 25 учнів отримали свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти з відзнакою (для осіб нагороджених золотою медаллю).

У 2023-2024 навчальному році маємо значні досягнення серед учасників Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів: за результатами міського етапу маємо 201 призове місце: 45 перших місць, 74 других місця та 82 третіх місця. 49 переможців Олімпіад, що посіли призові місця в міському етапі, продовжують участь вже у ІІІ (обласному) етапі.

У 2023-2024 навчальному році Управлінням освіти Сєвєродонецької міської ВА також було організовано проведення в онлайн-форматі І та ІІ етапів мовно-літературних конкурсів. Так, переможцями міського етапу XXIV Міжнародного  конкурсу з української мови  імені Петра Яцика серед учнів 3-11 класів стали 54 здобувачі  освіти. 9 переможців Конкурсу, що посіли І місце в міському етапі, продовжили участь в обласному, троє з них посіли призові місця і продовжують участь у фінальному етапі.

У міському етапі ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів у 2023 році  маємо 23 призери. 6 переможців Конкурсу, що посіли І місце в міському етапі, продовжили участь в обласному, двоє з них стали призерами обласного етапу і продовжили участь вже у фінальному етапі Конкурсу.

За результатами ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка учениця 5-го класу отримала Президентську стипендію відповідно до Указу Глави держави № 835/2023 від 22 грудня 2023 року.

Також в дистанційному форматі було проведено шкільний та міський етапи XХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням – 2024 «Об’єднаймося ж, брати мої!» в номінаціях «Історія України і державотворення» та «Література» (поезія, проза). Двоє переможців міського етапу взяли участь в обласному, одна робота продовжує брати участь в заключному етапі Конкурсу.

Дві наукові роботи учениць закладів освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади беруть участь в ХХХ обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді у 2023/2024 навчальному році.

Учні (вихованці) закладів загальної середньої та позашкільної освіти взяли активну участь у понад 60 проєктах, конкурсах, змаганнях, фестивалях, акціях різного рівня - від міського до Всеукраїнського та міжнародного рівня. Про результативність участі свідчать численні перемоги наших дітей у заходах національно-патріотичного, еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, художньо-естетичного, спортивного спрямування. Зокрема, у Всеукраїнській військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»), Всеукраїнському конкурсі на написання есе «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд), обласному конкурсі пошуково-дослідницьких робіт «Героїв пам’ятаємо імена», Всеукраїнському заочному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!», Чемпіонаті Луганської області (ІІ етапі Чемпіонату України) з видів спортивного туризму серед юнаків та дівчат, Чемпіонаті  України серед вихованців закладів позашкільної освіти зі спортивного орієнтування, обласних змаганнях «Учнівська Ліга Луганщини», Національному конкурсі малюнків «Кольори  нашої Перемоги», Всеукраїнській акції «Писанкове дерево Перемоги»,  Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі юних вокалістів «Пісня над Бугом», Міжнародному конкурсі мистецтв "New Year Art",  VII Всеукраїнській виставці-конкурсі «Талановиті! Наполегливі! Успішні!»  тощо.

Враховуючи багаторазову участь у всеукраїнських тематичних заходах  та значні результативні показники,  Свідоцтвом «Лідер еколого-натуралістичної роботи в Луганській області » у 2023 році нагороджено три ЗЗСО.

 Під час Всеукраїнського форуму «Позашкільна освіта 2023: сучасні виклики та рішення» (м. Київ) педагоги закладів позашкільної освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади отримали від Міжнародної асоціації позашкільної освіти грамоти за високу професійну майстерність у сфері позашкільної освіти, вагомий особистий внесок у підтримку учнів закладів позашкільної освіти.

У 2022-2023 н.р. троє педагогів отримали звання «Заслужений вчитель України». Четверо педагогів Сєвєродонецької міської територіальної громади успішно пройшли сертифікацію вчителів початкових класів та вчителів української мови і літератури закладів загальної середньої освіти і увійшли до професійної спільноти сертифікованих вчителів Луганщини.

У всеукраїнському конкурсі «Учитель року 2023» шестеро педагогів закладів загальної середньої освіти Сєвєродонецької МТГ стали переможцями та призерами обласного етапу конкурсу.

Цьогоріч на участь у всеукраїнському конкурсі «Учитель року 2024» зареєстровано двоє вчителів Сєвєродонецької міської територіальної громади.

Саме наша, найбільша освітянська спільнота (580 учителів, понад 6500 учнів) в Луганській області дає такі високі результати завдяки професіоналізму, працелюбності та вірі в Перемогу.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано