A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області

Онлайн нарада із заступниками директорів закладів загальної середньої освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади

Дата: 05.08.2022 14:24
Кількість переглядів: 404

4 серпня 2022 року відбулася онлайн нарада Управління освіти Сєвєродонецької міської ВЦА із заступниками директорів закладів загальної середньої освіти з питань організованого початку нового 2022-2023 навчального року.

Начальник Управління освіти Лариса Волченко розпочала нараду з привітання всіх учасників і звернула увагу на особливі умови освітнього процесу в новому навчальному році. Так, за розпорядженням керівника Сєвєродонецької міської ВЦА освітній процес у закладах загальної середньої освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади в 2022-2023 навчальному році буде організовано за дистанційною формою. Школи наразі проводять активну роботу щодо підготовки електронних платформ для навчання, формування мережі класів та учнів, тарифікації тощо. Також Лариса Волченко відзначила важливу роль формування учнівського контингенту та кадрового забезпечення.

Наталія Демент’єва, заступник начальника Управління освіти Сєвєродонецької міської ВЦА, більш детально звернула увагу на особливості складання мережі, тарифікації та штатних розписів в умовах воєнного стану. Наголосила на важливості забезпечення роботи в системах АІКОМ, ІСУО, складанні статистичних звітів тощо.

            Головний спеціаліст Управління освіти Юлія Крижна нагадала про основні нормативно-правові акти, на основі яких складається освітня програма закладу освіти, особливості складання робочих та індивідуальних навчальних планів, організації інклюзивного навчання та педпатронажу. Особливу увагу звернула на дотримання безпечних умов навчання під час дії воєнного стану, обліку всіх дітей, які були зараховані до закладів освіти.

Більш детально зупинилися на обговоренні навчальних планів для учнів 5 класів, бо саме з цього навчального року в закладах загальної середньої освіти розпочинається робота щодо впровадження нового Державного стандарту для базової середньої освіти. Досвідом роботи щодо організації освітнього процесу за новими програмами поділилася заступник директора ліцею «КОЛЕГІУМ» Ольга Бринза.

Саме в цьому закладі в минулому навчальному році два п’яті класи стали пілотними класами в рамках Всеукраїнського iнновацiйного освітнього проєкту за темою «Розроблення i впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалiзацiї Державного стандарту базової середньої освіти». До обговорення щодо складання навчальних планів і вибору модельних навчальних програм у 5 класах за різними освітніми галузями долучилися заступники директорів СЗШ № 8, 10, 13, ліцею «Інітіум».

Усі питання наради були розглянуті та обговорені. Учасники наради готові до плідної роботи та співпраці щодо підготовки до нового навчального року.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть наш сайт

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано